Zaharova: „Zapad ucenjuje Srbiju“

Zaharova: „Zapad ucenjuje Srbiju“

Kolektivni Zapad je Srbiji postavio strogi uslov – da bira: ili sa njim ili sa Rusijom, rekla je u intervjuu za RT Marija Zaharova, zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova, komentarišući proteste u Srbiji.
Prema njenim rečima, Beograd je bio pred teškim izborom, nije mu bilo dozvoljeno da kombinuje razvojne puteve u skladu sa nacionalnim interesima srpskog naroda.
„I poslednje izmene – čini mi se da generalno zvuče kao ultimatum: šta god, samo ne sa Rusijom”, rekla je diplomata.
„Srbija je oduvek znala da je Rusija kroz istoriju nikada nije ostavljala na cedilu, a to važi čak i za one trenutke kada nam je samima bilo, najblaže rečeno, loše”, istakla je ona.
Ona je podsetila kakvu „ljubav” gaji Zapad prema Rusiji.
„Mi iz novije istorije znamo koliko Zapad voli Srbiju. Toliko voli da je spreman da bombarduje prestonicu. Ne samo da bombarduje, već koristiti granate sa osiromašenim uranijumom protiv civila, žena i dece”, dodao je predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova.
Ona je podsetila da se Zapad lako obračunava sa onima koji se ne oslanjaju na svoje nacionalne interese, „koji nemaju snage da im se odupru”.
Istovremeno, istakla je da u Srbiji postoje državnici i političari koji su spremni da pruže otpor i stave interese svog naroda iznad „praznih” obećanja koje daje Zapad, prenosi Sputnjik.
Predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova je istakla da je Zapad pokušao da uvede Srbe na neustavni teren.