Svetski rekord u trci sa preponama

0

Olimpijske igre stigle su do 11. takmičarskog dana, a na programu će između ostalog biti borbe u brojnim atletskim disciplinama, ali i četvrtfinalni dueli u muškoj košarci, rukometu, odbojci, te polufinala u fudbalu.


U Tokiju je oboren novi svetski rekord.


To je učinio Norvežanin Karsten Vorholm koji je osvojio zlatnu medalju u trci na 400 metara sa preponama.


Vorholm je oborio svetski rekord i istrčao deonicu za 45,94 sekunde, a iza sebe je ostavio Amerikanca Raija Bendžamina i Alisona dos Santosa iz Brazila.


I ne samo to, Vorholm je postao prvi čovek u istoriji koji je trku u ovoj disciplini istrčao za manje od 46 sekundi.


Reprezentativci Mađarske su tokom protekla dva sata osvojili čak četiri odličja u sportovima na vodi, pa je njihov tim sa 10 osvojenih medalja trenutno 16. na listi osvajača medalja.


Prvo su u trci kajakom na 1.000 metara zlatnu i srebrnu medalju osvojili Balint Kopaš i Adam Varga, a potom su, petnaestak minuta kasnije, u ženskom dvosedu na 500 metara Danuta Kozak i Dora Bodonji osvojile bronzu. Četvrto, srebrno odličje, doneo je Šombor Bereč, u jedrenju.


Reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Olimpijskog košarkaškog turnira nakon pobede nad Italijom u tesnom i uzbudljivom meču – 84:75.


Kineskinja Guan Čenčen osvojila je zlato u vežbanju na gredi, srebro je pripalo njenoj zemljakinji Ksijin Tang, a bronzana Amerikanki Simon Bajls.Kinez Đingjuang Zu osvojio je zlatnu medalju u vežbanju na paralel razboju, srebrni je Nemac Lukas Dauzer, a bronzu je osvojio Turčin Ferhat Arikan.