Vučić: „ Spreman sam za poligraf“

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je “spreman da ide na saslušanje i na poligraf” nakon što je protiv njega i ministra policije Aleksandra Vulina podneta krivična prijava zbog navoda o povezanosti sa grupom Veljka Belivuka. Belivukovu grupu tužilaštvo tereti za najteža krivična dela – između ostalog, ubistva i trgovinu drogom.

“Ja sam spreman da to saslušanje izvedem, da budem prikopčan na poligraf, da se vidi jesam li jednu reč slagao ili ne, u svakom od navoda. Siguran sam da je to spreman i gospodin Vulin”, rekao je Vučić novinarima danas u Beogradu.

Prijavu protiv Vučića i Vulina Republičkom javnom tužilaštvu podnele su danas njihove partijske kolege – potpredsednik Vučićeve Srpske napredne stranke Miloš Vučević i funkcioner Vulinovog Pokreta socijalista Đorđe Komlenski. Srpska napredna stranka i Pokret socijalista su deo vladajuće koalicije u Srbiji.

Vučić je rekao da će na poligraf ići “čim ga pozovu tužioci i policajci”, a da je on spreman da se odazove već danas. On je ranije u medijima najavio krivičnu prijavu protiv sebe.

Predsednik Srbije je rekao i da se odlučio da pravnici iz njegove stranke protiv njega i Vulina podnesu krivične prijave jer mu je “neshvatljivo” da ga optužuju za saradnju sa ljudima koji su počinili neke od najtežih zločina i jer “ne može da razume” da pojedini mediji te tvrdnje prenose danima.