Tadić traži zaštitu za Radu Trajković

Tadić traži zaštitu za Radu Trajković

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić najoštrije je osudio pretnje kojima je izložena Rada Trajković i zatražio da joj nadležni organi odmah obezbede zaštitu i punu bezbednost.

Pretnje, progon i linč kome su godinama izloženi Rada Trajković i njena porodica su apsolutno nedopustivi i ovo je problem koji se tiče svakog građanina naše zemlje. Živimo u državi u kojoj su politička ubistva nažalost realnost i zbog toga svaki ovakav slučaj mora biti tretiran i od strane nadležnih institucija, ali i celokupnog društva, na najozbiljniji mogući način“, saopštila je stranka kojom rukovodi bivši predsednik Srbije, Boris Tadić.

Srpska političarka sa Kosova, Rada Trajković tvrdi da je izložena pritisku pojedinih državnih struktura.

On se ogleda u, kako je objasnila, pretnjama, iznurivanju kroz sudske postupke kao tužene od strane potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i jednog od šefova BIA Bojana Dimića, te ograničenoj slobodi kretanja. Uzrok vidi u tome što nije odustala od svedočenja u postupku za ubistvo Olivera Ivanovića.

Činjenica da nadležne institucije godinama ignorišu pretnje i ugrožavanje bezbednosti ne samo Rade Trajković, već svih koji se usude da iznesu bilo šta što je protiv interesa režima, jasno govori da živimo u državi u kojoj su institucije u službi režima i njihove oligarhije, a ne građana“, ocenio je bivši predsednik Srbije.