Tramp: Napraviću najmoćniju atomsku bombu!

0

Ako sa Rusijom ne potpiše nikakav sporazum o kontroli naoružanja, SAD će stvoriti „najmoćnije“ nuklearno oružje u svetu, izjavio je predsednik SAD. Tramp je rekao da Vašington poseduje „superbrze rakete“ za suprotstavljanje Rusiji.
„Trenutno Rusija i Kina žele istovremeno da sa nama pregovaraju, kako bismo zaustavili bezumno trošenje milijardi i milijardi dolara na nuklearno oružje. Međutim, dok ne budemo imali takav sporazum, jedino što mogu da učinim jeste da stvorim najmoćnije nuklearne snage na svetu“, istakao je.
Prema njegovim rečima — Americi su neophodne „superbrze rakete“, jer Moskva već poseduje takvo naoružanje. Istakao je i da je ruska strana mogla da dobije informacije o odgovarajućim tehnologijama od prethodnog američkog rukovodstva.
Podsetimo — Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja (START-3) ističe već 5. februara 2021. godine. Iako još uvek nema konkretnog dogovora o tome kada bi pregovori mogli da počnu, savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan najavio je da bi Vašington mogao da to učini „uskoro“.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime