Tramp se seli na Floridu

0

Tviter nalog američkog predsednika Donalda Trampa postao je, sudeći po tome da svaku objavu prenose sve svetske agencije, jedan od najproduktivnijih izvora informacija na svetu. Tramp to vešto koristi za sopstvenu medijsku promociju ne prestajući da zbunjuje i šokira svet gradeći stil najvećeg političkog šoumena u istoriji. Danas je najavio da se seli na Floridu i preselio se – na naslovne strane novina i internet portala i prve minute vesti na radiju i televiziji.
Predsednik SAD Donald Tramp je najavio da će mu ubuduće prebivalište biti u američkoj državi Floridi pošto ga rodni Njujork loše tretira. “Moja porodica i ja ćemo u Palm Biču (Florida) imati glavno prebivalište”, tvitovao je Tramp.
On je rekao da voli Njujork i Njujorčane i to će tako ostati, ali da ga nažalost zvaničnici grada i države “loše tretiraju uprkos milionima koje godišnje kroz porez plaća opštini, lokalnim zajednicama i državi”.
“Malo je onih prema kojima se postupalo tako loše”, smatra Tramp.
Prema pisanju Njujork tajmsa, Donald Tramp i njegova supruga Melanija u septembru su poreskoj službi prijavili novo prebivalište.
Pozivajući se na neimenovane izvore, list je naveo da je predsednik procenio da bi mu se promena prebivališta isplatila, dok Bela kuća nije želela da komentariše pisanja štampe.
Guverner države Njujork Endru Kuomo izrazio je zadovoljstvo zbog odluke predsednika.
“Ionako DonaldTrump ovde i nije plaćao porez”, tvitovao je Kuomo, uz poruku državi Florida: “Sada je vaš”.