Tuča u Južnoj Mitrovici

0

Deset lica uhapšeno je sinoć u Južnoj Mitrovici, od kojih dva maloletnika, zbog navodnog fizičkog napada na 11 Srba u vreme dok su se svi oni nalazili ispred kancelarije kosovskog Ministarstva poljoprivrede u ovom delu grada. Uz šture informacije, Kosovska policija koja je izvestila o ovom incidentu navela je da je navodnim žrtvama ponuđena medicinska pomoć, ali da su ova lica to odbila. Iako se ne navodi nacionalnost uključenih u incident, već samo da se radi o osobama sa Kosova, policija je ipak potvrdila da se predmet sada nalazi kod dva srpska tužioca. Osmorici je određen pritvor, sa izuzetkom dva maloletnika od ukupno 10 privedenih osoba. Policija nije navela detalje zbog čega je tuča izbila.

“Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su “UČK“, “ubij Srbina“… Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule su se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu“, ispričao je novinarima Srbin, koji je želeo da ostane anoniman.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

“Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano. To je kancelarija za Srbe sa severa“, kaže on.