U autobusu povređeno 8 dece

U autobusu povređeno 8 dece

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je kada je autobus srpskih registarskih tablica upao u jarak u Bugarskoj. Niko nije životno ugrožen. Poginulih nema, a 12 osoba je povređeno – osmoro dece i četvoro odraslih. Oni su prevezeni u bolnicu u Staroj Zagori, koja je najbliža mestu nesreće. Ambasador u Bugarskoj Željko Jović je, pozivajući se na informacije iz bugarske policije, rekao da se u bolnici nalazi 46 državljana Srbije, kao i da nema teže povređenih. Prethodno su mediji preneli da su teže povređeni jedna odrasla osoba i jedno dete.

Kako javljaju tamošnji mediji, autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla sa letovališta na Crnom moru upao je u jarak, a uzrok udesa još zvanično nije poznat.

Jedna od putnica u autobusu je rekla da je vozač bio odmoran i naspavan, ali je i objasnila šta se dogodilo u momentu kada je skrenuo s puta.


“Jedan otac je hteo da sedne napred s detetom koje nije moglo da se iskašlje. Vozač je hteo da mu spusti sedište jer on nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da ga spusti, tako je skrenuo s puta”, rekla je za BTV ta putnica i dodala da je u autobusu bili 49 ljudi.

Vozaču autobusa je određen pritvor od 24 sata.