U Vladi razgovori o paradi

U Vladi razgovori o paradi

Predstavnici Vlade Srbije i organizatori Evroprajda trenutno razgovaraju u Vladi Srbije. Cilj razgovora je da se obezbedi poštovanje ljudskih prava, ali i da se pokaže razumevanje okolnosti u kojima se Srbija u ovom trenutku nalazi.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije srećan zbog odluke da se parada ponosa otkaže, da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima, a rekao je da je spreman da prihvati odgovornost za to što se manifestacija Europrajd neće održati u Beogradu.
„Ono što će biti zabranjeno, to će biti zabranjeno. Skupove i savetovanja u zatvorenom možete da imate, a ono što ste planirali da imate, država odlučila da nećete da imate i to nećete da imate”, naveo je Vučić i dodao ako je država odlučila da se šetnje neće biti, onda je neće biti, prenosi Tanjug.
Predsednik je povodom najava organizatora Parade i dela opozicije da će uprkos zabrani šetati Beogradom, naveo da će odluka vlade o zabrani biti poštovana i poručio da se niko ne igra sa odlukom države. Naglasio je da tim povodom neće biti nikakvih tuča i sukoba, kao i da će svi koji budu pokušavali da izazovu bilo kakvo nasilje, biti privedeni zakonu.
Država meri bezbroj puta, a kada preseče odluke države se poštuju, rekao je on.
Vlada Srbije saopštila je nedavno da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd (Euro Pride) 2022.