Vašington Post: Tramp 2017. rekao Lavrovu da ga ne brine rusko mešanje u izbore u SAD

0

Predsednik Donald Tramp rekao je dvojici ruskih zvaničnika na sastanku 2017. godine da nije zabrinut zbog uplitanja Moskve u američke izbore, objavio je Vašington Post.

Izveštaj sa sastanka Trampa s ruskim ministrom spoljnih poslova i njegovim ambasadorom u Sjedinjenim Državama u Ovalnoj sobi, bio je dostupan nekolicini zvaničnika s ciljem da se spreči njegovo objavljivanje u javnosti, navodi Post, pozivajući se na bivše zvaničnike koji su upućni u taj problem.
Trumpov sastanak 2017. sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim i ambasadorom Sergejem Kisljakom se smatrao kontroverznim čim se saznalo da je Tramp otkrio visoko tajne podatke o planiranoj operaciji Islamske države.

Što se tiče mešanja u izbore, Tramp je rekao Lavrovu i Kisliaku da nije zabrinut za rusko mešanje jer su Sjedinjene Države to učinile u drugim zemljama, objavio je Post.

CNN, pozivajući se na ljude upoznate sa tom problematikom, je objavio da su napori da se ograniči pristup Trampovim razgovorima sa stranim liderima prošireni i na telefonske pozive sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Viši savetnik Bele kuće Kelian Convai rekao je novinarima da su se postupci vođenja zapisa o Trampovim razgovorima sa svetskim liderima promenili početkom mandata nakon što su procurili detalji razgovora sa predsednikom Meksika i australijskim premijerom.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime