Erdogan u Srbiji 7. oktobra

0

Predsednik Turske Redžep Erdogan koji dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji 7. oktobra, sa sobom donosi milionske investicione ugovore, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Pored dobrog političkog dijaloga, Erdoganov dolazak će osnažiti i ekonomsku saradnju dve zemlje, jer će se ugovoriti veliki infrastrukturni projekti i otvaranje novih fabrika, rekao je Dačić.Reč je o velikim infrastrukturnim projektima, investicijama u oblast saobraćaja, ali i novim fabrikama koje će obezbediti nova radna mesta.Dačić kaže da je Erdogan posebno zadovoljan odnosima s Srbijom.

-Erdogan govori da je naša saradnja izvanredna. Kad dođe u posetu, biće organizovan sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a zatim će se precizirati sve u vezi s početkom radova na auto-putu za Sarajevo. Očekujem otvaranje nekih fabrika, a sve to će biti milionske investicije- rekao je Dačić.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević za list kaže da je u poslednje četiri godine Srbija u velikom investicionom ciklusu i da je Erdoganova poseta velikih političkih i ekonomskih dimenzija.

-Njihova ulaganja su dokaz da je Srbija savršeno stabilna zemlja, a to je jedan od ključnih razloga zbog kojih turska ekonomija želi na ovim prostorima da investira – dodaje Kovačević.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime