Vučić: Ministar ne mora da ima diplomu fakulteta

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Savez za Srbiju stvarni organizator blokade rektorata Univerziteta u Beogradu. Studenti su blokirali Rektorat i zahtevaju smenu minisra finansija Siniše Malog zbog plagiranog doktorata.
Tokom Vučićevog gostovanja na televiziji Pink prikazan je snimak kako u Rektorat sa kesama punim hranom i pićem ulazi jedan od funkcionera Stranke slobode i pravde Branko Miljuš.
Upitan da li to znači da oni organizuju proteste Vučić je rekao: „To je sad kao nekakva tajna velika“.
„Sve su to partijski aktivisti sve su to Đilasovi i Jeremićevi“, rekao je Vučić.
On je rekao da su validne studentske organizacije rekla da Rektorat nisu blokirali studenti i da ne podržavaju taj čin.
Vučić je kazao da ne mogu da se mešaju u rad Vlade Srbije i da je Malog izabrala Skupština Srbije na mesto ministra i da on ne mora ni da ima diplomu fakulteta već samo osnovne škole.
Vučić je rekao danas da je izjavio saučešće porodici Stanike Gligorijević koja je poginula na naplatnoj rampi u Doljevcu, jer to nije uradio funkcioner SNS i bivši direktor Koridora Srbije Zoran Babić.
Babić je bio u automobilu koji je velikom brzinom udario u auto na naplatnoj rampi u kom je bila Stanika Gligorijević koja je u toj nesreći poginuča.
Vučić je kazao da je ponudio suprugu Stanike Gligorijević da vidi snimak nesreće i da ga je upozorio da je snimak stravičan i da ne može da razume zašto je auto tolikom brzinom uleteo na naplatnu rampu.
On je rekao da ne razume Babića koji nije mogao da ode do porodice Gligorijević već je saučešće samo izjavio telefonom.
„Stigao si da odeš u Grčku, Brione i Minhen a nisi u Knjaževac“, rekao je Vučić, nabrajajući mesta na kojima je sve tokom leta bio Babić.
Prodaja oružja Saudijskoj Arabiji je dozvoljena i zalagaću se da što više oružja prodamo, izjavio je Vučić gostujući na TV Pink.
Osvrnuvši se na optužbe da je u prodaji oružja koje kupuje po povlašćenoj ceni učestvovao i Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Vučić je pozvao one koji o tome govore da ako imaju dokaze da je počinjeno krivično delo neka ih dostave, a ako nemaju poručio im je da prestanu o tome da pričaju.
Govoreći o narednim izborima, Vučić je rekao da su izborni uslovi u Srbiji danas mnogo bolji nego 2012, čistiji je birački spisak a opozicione stranke, kako je kazao, lakše pristupaju medijima nego 2012. godine.
Vučić je dodao da će ispuniti sve zahteve opozicije, urediti biračke spiskove i finansiranje stranaka, jer misli da naprednjaci mogu da pobede svojim radom, platama koje primaju zaposleni, novim putevima u Srbiji.
On je pozvao Radio televiziju Srbije da što više prostora da opozicionim liderima da ljudi mogu, kako je istakao, da vide tu mržnju prema njemu i njihove ideje za rešenje problema na Kosovu.
Predsednik Srbije je ponovio da ni on ni njegova porodica danas nemaju ništa više nego što je imao dok je bio u opoziciji.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime