Vučić: Osobe koje Priština traži su studenti

0

Srpski državni organi ispitali su dve osobe koje su vlasti u Prištini doveli u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, na konferenciji za novinare, da oni nisu umešani u taj događaj, već je reč o studnetima fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Predsednik Aleksandar Vučić rekao da su svi naši mediji, ne razumevajući razliku između srpskih organa vlasti i albanskih organa vlasti objavili fotografiju dvojice mladića tražeći ih zbog ubistva Olivera Ivanovića. “Želim da vas obavestim da se ne bi mučili da traže teroriste svuda po svetu, ko zna gde sakrivene, da samo vidite o koliko neozbiljnim ljudima je reč i kako pojma nemaju ni šta rade, ni šta traže. Mi smo iz arhive BIA izvukli fotografije i ta lica imali od prvog dana i izučili sve”, rekao je Vučić.

“Reč je o niokakvim ubicama”, kaže Vučić i dodaje da je reč već o studentima Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću.

Jedan je rođen 1995. u Prokuplju, sa prebivalištem u Kuršumliji, student je od 2014. godine na fakultetu Tehničkih nauka u Kosovskoj Mitorvici i pohađa master akademske studije.

Druga osoba je takođe iz Prokuplja, student je Tehnilkog fakulteta u Mitrovici, povremeno boravi u studentskom domu u Mitrovici.

“To jutro su u osam sati imali kolokvijum na fakultetu. Ta lica su ispitana od naših državnih organa. Doveli su ih otac i majka kada su ih prepoznali, ta deca su bila spremna na punu saradnju, poligrafsko ispitivanje”, rekao je Vučić.

“Opet su Srbi prijavljivali Srbe i to lažno zato što im se učinilo da su mnogo pametni kada su gledali neke od fotografija, neke od snimaka”, rekao je predsednik.

Srbija na veoma ozbiljan način pristupa rešavanju svih ovih važnih pitanja, kaže predsednik.

“Za nas je ubistvo Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritetnih pitanja, uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da možemo vodimo racionalno istragu, uz bilo koje dokazne predmete sa lica mesta”, pristup licu mesta”, rekao je Vučić.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime