Vučić : Prisluškivali su me 24 godine

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, de fakto, prisluškivan 24 godine, uz određene “preskoke”, na različite načine i uz korišćenje različitih metoda prisluškivanja, što je, kaže, bila čisto politička odluka. Vučić je istakao da njegovi politički protivnici govore da njih država prisluškuje, jer, kaže, nemaju čime drugim da se bave, a to nije istina.

“Ne, ne prisluškujemo vas. Za razliku od vas, mi vas ne prisluškujemo”, rekao je Vučić.

Sa druge strane, ističe da je on sam prisluškivan 24 godine, odbacujući navode pojedinaca da je bio u komuniakciji sa podzemljem.

Vučić je izneo podatak da je, prema zvaničnim izveštajima, prvi put uvedena mera protiv njega odlukom Jovice Stanišića 11. decembra 1995. godine, te da je zbog toga bio apostrofiran kao zagovornik rušenja ustavnog poretka primenom incidentih medota delovanja.

“Iako ja nikad nisam ulazio u RTS sa testerama niti opkoljavao predsedništvo”, primetio je Vučić.

Kako je dodao, tada je navedeno da zajedno sa Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem radi na konsolidovanju paralelnih formaciju u stranci radi u pokušaja nasilnog prezumimnaja vlasti.

“To je čista politička odluka. Nije bilo odluke suda. Odluka suda je došla kasnije, 1996. godine, da bi legalizovala odluku o merama”, rekao je Vučić.

On je istakao i da se poslednjih godina nikada nisu pojavili prisluškivani razgovori u našoj javnosti, jer to rade službe po nalogu suda.

“To je u mom periodu, jer ljudi moraju da budu zaštićeni od takvih stvari. Nema nikakvih transkripata. Ko smo mi da ugrožavamo bilo čija ljudska prava”, rekao je Vučić.

Vučić je potvrdio informaciju iz medija da su određena lica pratila njegovu ćerku Milicu i da mu fotografišu sina na radnom mestu, dodajući da su napadi na njegovu porodicu posledica atmosfere koju pravi opozicija dodvoravanjem ekstremistima sa društvenih mreža.

“Tačno je da su određena lica pratila Milicu. Mislio sam da je to preterivanje”, rekao je Vučić.

Starijeg sina su mu, kaže, pripadnici stranih službi slikali na radnom mestu, a radi kao običan radnik, za platu od 500 evra.

Navodi da je ranije važilo pravilo da se nikada ne ulazi u lične odnose u političkoj borbi i ponovio da to on nikada neće raditi i da su za njega najvažniji građani Srbije.

“Ja nikada neću da učestvujem u tome. Mi ćemo da radimo svoj posao”, poručio je Vučić.