Vučić:“Bio sam gledaniji od Zelenskog“

Vučić:“Bio sam gledaniji od Zelenskog“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegov govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda izazvao pažnju zato što je drugačiji i da su mu posle silaska s govornice prilazili šefovi misija i čestitali. Kaže da se radi o šefovima misija nekih od najvećih zemalja sveta.

On se složio s procenama da je njegov govor na službenom kanalu UN-a bio duplo gledaniji od obraćanja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

“Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji. Zato što se neko ko je mali drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misija nekih od najvažnijih zemalja sveta da mi čestitaju. Oni su izašli iz sale da bi došli da me sačekaju u delu iza govornice, kuda su me vodili, da dođu da kažu da ovo nisu čuli u poslednjih 10 godina.

I na hrabrosti i na svemu drugom. A ja sam samo govorio ono šta mislim”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Njujorku, prenosi N1.

Dodaje da misli da je tim govorom učinjeno nešto dobro za Srbiju jer “smo strasnije, a vrlo argumentovano branili našu poziciju i svakome pokazali da nismo šaka zobi koju mogu da pozobaju zato što su oni veliki, a mi mali”.