Vukotić u Spužu pod specijalnim merama

0

Policajci 24 sata stoje ispred sobe na trećem spratu Istražnog zatvora u Spužu, u koju je preksinoć smešten Kotoranin Jovan Vukotić, jedan od, kako mnogi mediji trvde, vođa škaljarskog kriminalnog klana.
On, uz nadzor službenika, sam izlazi na šetnju i ne može se sresti ni sa jednim pritvorenikom, tvrde izvori podgoričkih “Vijesti” iz zatvora.
Navode da ništa ne može biti uneto u njegovu sobu bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića.
Soba u koju je smešten Vukotić ispražnjena je u subotu popodne i pretvorena u jednokrevetnu, jer je procena da taj Kotoranin zbog ugrožene bezbednosti mora biti sam.
Osumnjičeni za pokušaj ubistva sugrađana Vojina Stupara i Miloša Radonjića u pritvor je doveden u subotu, nešto posle 20 časova.
Nekoliko pritvorenih navodnih članova kavačkog kriminalnog klana zviždali su Vukotiću dok su ga sprovodili ka ćeliji.
Juče, dok je izlazio u šetnju, jedan od navodnih vođa “škaljaraca” nije imao takvih problema sa članovima suprotstavljenog klana.
Vukotić je iz Beograda izručen pre dva dana Crnoj Gori. Iz bezbednosnih razloga, ekstradiran je u strogoj tajnosti. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Srbije helikoterom su Vukotića prebacili do Žabljaka. Potom su ga preuzeli pripadnici Posebne jedinice crnogorske policije, a navodno je organizovan i lažni eskort, kako se ne bi znalo koja ekipa ekipa sprovodi Kotoranina.
Naoružani dugim cevima, oko 15 časova dovezli su ga u zgradu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.
Vukotića su iz službenog kombija izveli štiteći ga telima. Na glavi mu je bila fantomka, a policija ga je obezbedila i pancirom.
Kotoranin je pred tužiteljkom Majom Jovanović tvrdio da nema ništa sa pokušajem ubistva dvojice navodnih članova suprotstavljenog kavačkog klana u martu 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite.
Tokom saslušanja Vukotića, zgradu Višeg tužilaštva, a potom i Višeg suda, obezbeđivali su specijalci sa dugim cevima.
Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije Radonjića i Stupara.
Vukotić je u beogradskom zatvoru bio od septembra 2018. godine, gde je izdržao petanestomesečnu zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja dokumenata.
Nedavno su u Beogradu uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su cijanidom pokušale da otruju Vukotića dok je bio u ekstradicionom pritvoru.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime