Zaharova : Nemačka naoružava Kosovo

0
Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015. Russia strongly rebuffed U.S. criticism of its air strikes in Syria on Tuesday, reminding Washington how it had supported the United States in the aftermath of the 9/11 attacks on New York in 2001. REUTERS/Maxim Shemetov - RTS38RB

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da su kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu i Metohiji. Berlin, kako navodi Zaharova, s jedne strane upozorava na organizovani kriminal na KiM, a s druge strane isporučuje velike količine naoružanja Prištini.

Zaharova je na svom nalogu na Telegramu navela da je u medijima procurilo pismo proizvođača naoružanja “Hekler i Koh” i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu i Metohiji isporuči još jedna partija automatskog oružja, u vrednosti od preko pola miliona evra.

“Ponavljam: ‘još jedna’, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)”, ukazala je Zaharova, a prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da je, s druge strane, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, u delu o preporucima za posete stranim državama, o tzv. Kosovu napisano da je tamo široko rasprostarnjen organizovani kriminal, da se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja, kao i da su faktori koji ogranicavaju njihovu upotrebu nisk.

Takav opis situacije nazvala je apsolutno poštenim u, kako je navela, kriminalnom regionu koji neki nazivaju “zemljom mogućnosti”, a drugi “crnom rupom”.

“To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju”, naglasila je Zaharova.

Zaharova je ocenila da su novinari nemačkog lista Nojes Dojčland pronašli znake “lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti”.