“Zapalila bih hram u Podgorici”

0

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom fejsbuk nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i “sva goveda tamo”. Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da stavovi Mirne Nikčević ne odražavaju stavove tog ministarstva.

Nikčević, inače savetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala: “Iskreno, zapalila bih taj Hram i sva goveda tamo”.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti potrebne mere kako bi ubuduće sprečilo ovakvu vrstu oglašavanja diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemlje.

Na fejsbuku Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski sabor, pri čemu ona, njeni pristalice sa jedne strane i oponenti s druge, razmenjuju brojne uvrede.

Objava o spaljivanju hrama obrisana je sa fejsbuk stranice Mirne Nikčević.