Zabranjena seoska slava u Petriču

0

Kosovska policija nije dozvolila obeležavanje litija Srbima koji su se okupili u selu Petrič u Opštini Klina. “Prošle godine smo imali fizički napad od Albanaca ovog sela. Međutim, ove godine se nisu okupili, ali je bio veliki broj policije koja nam nije dozvolila da uđemo u dvorište gde se nalazi srušeni Hram Svete Trojice”, rekao je Božidar Šarković za radio Kosovska Mitrovica.

“Pored naše molbe i obaveštenja u petak policiji, UN, Kforu, OEBS-u, sinoć me je zvao jedan inspektor koji je rekao da je skup zabranjen u selu Petrič. Mi smo na svoju odgovornost ipak otišli, gde nas je sačekala policija koja nam nije dozvolila da uđemo u dvorište gde je trebalo da obavimo rezanje kolača sa sveštenikom” dodao je Šarković.

Istakao je da je šefica UN iz Peći molila da im se omogući ulazak, ali da policija to nije dozvolila uz obrazloženje da nije bezbedno. Šarković navodi da nije bilo nijednog meštanina u blizini, ali da im uprkos tome nije dozvoljen ulaz. Podseća da su raseljeni Srbi došli da obeleže praznik.