Zašto je Sale izostavio Kalinića?

0

Najveće iznenađenje na širem spisku košarkaška reprezentacije Srbije je izostanak Nikole Kalinića. Krilni igrač Fenerbahčea je izrastao poslednjih sezona u jednog oid najboljih igrača Evrope na svojoj poziciji, a što je za priču još bitnije, uvek je izgarao u dresu nacionalnog tima.

Sve to nije bilo dovoljno da se nađe na spisku od 18 imena selektora Aleksandra Đorđevića koji će se pripremati za Svetsko prvenstvo u Kini.

S obzirom na to da nema zvaničnog obrazloženja zbog čega asa Fenerbahčea nema u nacionalnom timu, javnosti je samo ostalo da spekuliše zbog čega je Đorđević precrtao Kalinića.

Uglavnom, u pitanju najverovatnije nisu košarkaški razlozi, već Nikolino ponašanje van terena. Pre nekoliko meseci na društvenim mrežama se pojavio snimak eksplicitnog sadržaja na kojem je u glavnoj ulozi Kalinić, što je pošteno uzburkalo javnost. Takođe, bivši košarkaš Crvene zvezde je u medijskim nastupima govorio o tome da lažnu državu Kosovo treba priznati, što je takođe izazvalo lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, pogotovo među navijačima crveno-belih.

U svakom slučaju, selektor Đorđević će verovatno uskoro i sam dati odgovor na pitanje zbog čega se odrekao Kalinića, kao i Nemanje Nedovića, koji su imali zapažene ulogde u Fenerbahčeu i Armaniju u Evroligi u minuloj sezoni.