Zukorlić otrovan?

Zukorlić otrovan?

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izjavio je danas da porodica Zukorlić sumnja da je Muamer Zukorlić, koji je bio lider te stranke, otrovan i da je to razlog njegove smrti pre nešto više do pet meseci.
Usame Zukorlić je na vanrednoj pres konferenciji rekao da su, kako je naveo, ljudi koji su „ostali prisebni” tog dana od muftije uzeli uzorak i da je porodici trebalo više vremena da pronađe adekvatne laboratorije u inostranstvu za neophodna ispitivanja.
Usame Zukorlić tvrdi da je porodica dobila rezultate iz dve nezavisne laboratorije i precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.
Prema tvrdnji Usame Zukorlića, istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

Najavio je da će porodica pokrenuti istragu na najvišem nivou radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti Muamera Zukorlića.
Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra prošle godine.
Bio je predsednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsednik Skupštine Srbije.