ZVEZDA I GOLGETER SNOVA: Kakve su šanse da se nađe na Marakani

0

I dalje traju priče o eventualnom pojačanju Zvezde iz Italije. Naime, Palermo je preživeo sezonu, vraćeni su u Seriju B, ali sa ogromnom kaznom.

Sicilijanci su u problemima, trebalo bi da se oslobode najskupljih igrača, a među njima je i odlični Nestorovski.

Makedonca zovu „Vardi“, razmišljao je posle nevolja u domovini da ostavi fudbal, otišao u hrvatski Inter, i onda kao u bajci stigao u Seriju A. Davao je golove u Italiji, to je bilo nedovoljno da se Palermo spasi, ali je ostao na stadionu „Barbera“.

Za tri godine Ilija Nestorovski je u dresu „rosanera“ postigao 35 golova u šampionatima Serije A i druge italijanske lige.

Pričalo se o odlasku u druge klubove, ali Palermo nije želeo da ga proda.

Nestorovski ima 29 godina, mediji u Italiji tvrde da je zainteresovan da zaigra za Crvenu zvezdu, mada će imati još ponuda.

Njegova primanja su 500 000 evra, ima ugovor do 2021. koji predviđa da mu promanja porastu za još oko 250 000. Što se toga tiče, čini se da bi Zvezda mogla da ga angažuje, ali samo ako mu Palermo da odrešene ruke.

Biće dosta zainteresovanih klubova, ne onih iz vrha, niti onih koji se bore za izlazak u Evropu, možda je to šansa Crvene zvezde, Makedonac bi bio ogromno pojačanje, ali za sada osim ovih sporadičnih najava nema konkretnih pregovora, tim pre što Terzić ima još nekoliko opcija za vođu napada. Ranije je pominjan Tomane iz Tondele, snažni portugalski napadač koji je ove sezone dao 12 golova u ligi. Svojevremeno je mnogo obećavao, počeo u Gimaraešu, proveo sezonu na pozajmicama u Nemačkoj i Grčkoj, ali nigde sem u domovini nije davao golove…

sportske.net