Alek Boldvin ubio koleginicu na snimanju filma

0
FILE - In this Sunday, Sept. 12, 2021, photo Alec Baldwin watches the men's singles final of the US Open tennis championships in New York. A prop firearm discharged by veteran actor Alec Baldwin, who is starring and producing a Western movie, killed his director of photography and injured the director Thursday, Oct. 21, 2021 at the movie set outside Santa Fe, N.M., the Santa Fe County Sheriff’s Office said.(AP Photo/John Minchillo, File)

U incidentu na snimanju filma u Nju Meksiku ubijena je direktorka fotografije Halina Hačins, a povređen reditelj Džoel Souza. Policija, za sada, nikoga nije privela. Glumac i producent Alek Boldvin (63) je, najverovatnije nehotice, pogodio dva člana ekipe, reditelja Džoela Souzu (48) i direktorku fotografije Halinu Hačins (42) kada je opalio iz scenskog pištolja. Hačinsova je preminula na licu mesta, dok je Souza odvezen u bolnicu.


Nema informacija o okolnostima pod kojim je do upucavanja došlo, ali policija nije nikoga privela uz saopštenje da je istraga u toku.


Ekipa se nalazi na snimanju filma Rust (Rđa) u Nju Meksiku.


Predstavnici za medije Aleka Boldvina izjavili su da je do incidenta došlo pošto je glumac opalio iz pištolja sa lažnom municijom, ne navodeći detalje.


Alek Boldvin je koproducent i glavni glumac u filmu Rust. Snimanje je posle incidenta prekinuto.Istraga je u toku, a vlasti kažu da za ovaj incident nije podignuta optužnica. Detektivi nastavljaju sa ispitivanjem svedoka.


Kako izveštava Santa Fe njus, Boldvin je viđen u četvrtak ispred šerifove kancelarije u suzama, ali pokušaji da se od njega dobije komentar bili su neuspešni.


„Prema istražiteljima, čini se da je scena koja je snimana uključivala upotrebu vatrenog oružja i posle pražnjenja pištolja“, rekao je portparol Huan Rios za Albukerki džurnal.


„Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena“.


Snimanje filma Rust trebalo bi da se nastavi početkom novembra, navodi se u saopštenju za medije iz kancelarije Nju Meksiko filma.„Detalji su u ovom trenutku nejasni, ali radimo na tome da saznamo više i podržavamo potpunu istragu ovog tragičnog događaja”, rekli su predsednik Međunarodnog udruženja kinematografa Džon Lindli i izvršna direktorka Rebeka Rajn, kako prenosi Asošiejted pres.