Ambasada SAD i Dačić o potpisu na novčanici

0

Ambasada SAD u Beogradu reagovala je na potez srpskog ministra spoljnih poslova koji se priključio internet izazovu i ćirilicom potpisao na američkoj novčanici.

“Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o Frenklinovoj izjavi: “Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima'”, navode u ambasadi SAD u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovorio ambasadi SAD u Beogradu objasnivši zašto je na novčanici od 100 dolara napisao “Kosovo je Srbija” i potpisao se. Naime, šef srpske diplomatije priključio se internet izazovu i na novčanici od 100 dolara, s likom Bendžamina Frenklina, napisao “Kosovo je Srbija”. Ideja te akcije je da se ta poruka širi, budući da novčanice ide “iz ruke u ruku”.

Sada je Dačić odgovorio ambasadi, rekavši da “ne da nije uništio novčanicu od sto dolara, niti uvredio Bendžamina Frenklina, već je postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika”.

“Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin.

Ono što sam učiiio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije”.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi: “Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće”.