Avion bez dozvole preleteo Srbiju

Avion bez dozvole preleteo Srbiju

Vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske,sinoć je , bez dozvole preleteo dvomotorni avion marke “Bičkraft” u kojem je bilo dvoje ljudi. Rumunsko ministarstvo odbrane saopštilo je da avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja. “Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima”, navodi se u saopštenju rumunskog ministarstva odbrane, prenosiTas.


Prema raspoloživim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina juče oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.


Dva mađarska ratna aviona pratila su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.


Avionu je trebalo otprilike dva sata da oko 19.00 preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe vazdušni prostor Bugarske.


“Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje”, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije.