Blumberg u trci za predsednika

0

Pošto je preskočio prve unutarpartijske izbore, milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg prvi put će učestvovati u debati kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke u Las Vegasu.
Već je potrošio milione dolara za reklame na televiziji, radiju i društvenim mrežama, čime je povećao svoju prepoznatljivost i podršku u anketama – koja mu je i omogućila učešće u ovoj debati.

U pokušaju da osvoji demokratsku predsedničku nominaciju, Blumberg je preplavio američke medije reklamama.
“Već je objavio više oglasa nego što su objavili neki od kandidata ukupno na izborima 2016. godine”, rekao je Džon Fortier iz Centra za dvostranačku politiku.

Bivši gradonačelnik Njujorka i medijski mogul do sada je potrošio više od 300 miliona dolara na reklamiranje.
Planira do 3. marta, kada će biti održani unutarpartijski izbori u čak 14 američkih država u jednom danu, da potroši još 300 miliona dolara, što je manje od jedan posto od njegovog ukupnog bogatstva, koje iznosi oko 60 milijardi dolara.
Prema nekim podacima, Blumberg je snimio 185 različitih reklama s raznim temama: od oružanog nasilja do toga kako jesti picu.
Blumbergova reklamna kampanja ga je, prema anketama, dovela do trećeg mesta na listi demokratskih kandidata.

I dok njegove reklame preplavljuju televizije, radio i društvene mreže, Blumberg se uzdržao od napada na svoje protivkandidate i, umesto toga, napada aktuelnog predsednika Donalda Trampa atraktivnim video klipovima, u kojima često koristi ono što je predsednik rekao protiv njega.
Blumberg je obećao da će nastaviti svoju reklamnu kampanju protiv Trumpa čak i ako ne osvoji demokratsku predsedničku nominaciju.