Cicipas – „pobeda iz toaleta“

0

Već prvog dana Ju-Es opena veliko iznenađenje je ispadanje trećeg nosioca, jer je Stefanos Cicipas nekako uspeo da preživi dramatičan meč i pobedi Endija Marija. Cicipas je u duelu koji je trajao četiri sata i 44 minuta, i obilovao preokretima, pauzama, ali i opravdanim protestima britanskog tenisera, trijumfovao rezultatom 2:6, 7:6 (9-7), 3:6, 6:3, 6:4. Endi je posle meča izneo niz optužbi na račun Grka zbog korišćenja pauza za toalet u trenucima kada se mečevi lome, čime se pridružio Aleksanderu Zverevu koji je nedavno prvi o tome progovorio. Mari je dobio prvi set veoma ubedljivo, dvaput oduzevši servis rivalu, da bi u drugom poklekao tek u dugačkom taj-brejku.


To ga nije obeshrabrilo jer je zaigrao još agresivnije u trećem delu i vratio prednost na svoju stranu. Usledio je prvo medicinski tajm-aut Stefanosa zbog povrede stopala i potom lako izjednačenje.


Bilo je jasno da će se igrati peti set, a kako je osvajač tri grend slem titule pronašao formu u finišu četvrtog, Grk je to presekao odlaskom u toalet.


Tamo se zadržao punih osam minuta, što mu nije prvi put, a što je dodatno iznerviralo protivnika. Cicipas je iskoristio što se Endi “ohladio”, napravio brejk na startu odlučujućeg seta i potom došao do pobede.


“Nikada se toliko dugo nisam zadržao u toaletu, nikada”, besno je prokomentarisao šampion iz 2012. godine.


“Potpuno sam izgubio poštovanje za njega. Isto bih rekao i da sam pobedio, kunem vam se. To što radi je glupost i on to zna”, nastavio je Mari na konferenciji za medije.