Crna gora – zaplena pola tone kokaina

Crna gora – zaplena pola tone kokaina

Više od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji “Voli” pre dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavestili Specijalno državno tužilaštvo i Upravu policije.
Banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku. Kada je pošiljka sa bananama stigla u magacin kompanije, pozvali su policiju. SDT, ni UP nisu juče odgovorili na pitanja Vijesti o toj zapleni, niti su javnosti saopštili detalje. Na pitanja o pronađenom kokainu nisu odgovorili ni iz kompanije “Voli”, a do kasno sinoć niko nije bio uhapšen povodom ovog slučaja.
Prema saznanjima Vijesti pošiljka banana u barsku luku uplovila je 2. januara. Taj kontingent naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji, prenosi Tanjug.
Jedan od sagovornika kazao je da je pošiljka tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar. Nezvanično, više izvora uključenih u istragu, kazalo je da su radnici kompanije “Voli”, kada su pretovarali banane u magacinu, otkrili i sumnjive pakete.
Iz Uprave policije nije objašnjeno kada su saznali za sumnjivu pošiljku, niti da li su čekali da ih neko distribuira dalje od magacina trgovinskog lanca.
Sagovornik iz bezbednosnog sektora kasno sinoć kazao je da u paketima pronađenim u magacinu ima više od pola tone bele supstance za koju se sumnja da je kokain.
Na tim pakovanjima ispisano je “S.R.B.” i “R.S.B.”.
Juče pronađena droga nije i prva otkrivena u pošiljci banana namenjenih kompaniji “Voli” – u junu 2018. godine brodom iz Ekvadora dopremljen je kontejner sa oko 30 kilograma kokaina. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova juče je, umesto saopštenja, objavljen tvit, u kojim je, kako navode, ministar Sergej Sekulović čestitao “uspešnu akciju zaplene više stotina kilograma droge”, a potpredsednik vlade zadužen za bezbednost Dritan Abazović objavio je na tviteru da Crna Gora nastavlja borbu protiv narko kartela.