Deca – milioneri

0

Rajan Kaji je ove godine na svom JuTjub kanalu zaradio 26 miliona dolara. Kaji, čije je pravo ime Rajan Guan jei prošle godine bio osoba koja je najviše zaradila na JuTjubu – 22 miliona dolara, objavio j emagazin Forbs.
Neobično je jedino to što Rajan ima samo – 8 (osam godina).
Njegov kanal „Rajanov svet“ pokrenut je pre tri godine već ima 22, 9 miliona pretplatnika. Kanal su pokrenuli njegovi roditelji. Od nastanka, kanal ima 35 milijardi pregleda.
Kanal je u početku objavljivao video zapise na kojima deca otvaraju kutije sa igračkama i igraju se. Neki od tih video snimaka su imali više od milijardu pregleda.
Kanal je nedavno promenio ime jer se jedna organizacija žalila Saveznoj komisiji za trgovine Sjedinjenih Američkih država, zbog toga što na kanali nije bilo vidno naznačeno da su proizvodi sponzorisani.
Na JuTjub kanalu ovog dečaka sada ima i obrazovnih sadržaja.
Na trećem mestu je još jedan dečiji kanal ruskinje Anastasije Radzinskeje – ona je sa samo 5 (pet !!!) godina zaradila 18 miliona dolara. Njeni kanali imaju 70 miliona pretplatnika i emituju snimke na ruskom, engleskom i španskom jeziku.
Na rang listi magazina Forbs, na drugo mestu je kanal „Dude perfekt“, koji vodi grupa prijatelja iz Teksasa koji snimaju naizgled nemoguće ili teško izvodive podvige, na primer pokušavaju da iz helikoptera ubace košarkašku loptu u obruč…Ovaj kanal je od 1. juna 2018, do 1. juna 2019. zaradio 20 miliona dolara.
Pre četiri meseca kompanija Ju Tjube je pristala da plati 170 miliona dolara kazne, po optužbi da je bez dozvole prikupljala podatke od dece, korisnika njenih usluga. Te podatke je koristila da pomogne oglašivačima da njihove poruke lakše stignu do dece.