Đenova – zaplenjeno pola tone kokaina

Đenova – zaplenjeno pola tone kokaina

Italijanska policija zaplenila je u luci Đenova oko 450 kilograma kokaina na brodu koji je doplovio iz Brazila i uhapsila lučkog radnika dok je istovarivao drogu iz kontejnera. Na brodu je pronađeno i beživotno telo srpskog državljanina, pišu italijanski mediji.

U kontejneru koji je istovaren sa teretnog broda „MSC Adelaide“ pronađeno je 14 kesa sa 400 paketa kokaina ukupne težine 445 kilograma, piše u saopštenju italijanska policija. Kako navode tržišna vrednost pronađenog kokaina iznosi oko 30 miliona eva.

Brod „MSC Adelaide”, koji je nosio tovar kafe, pristigao je u italijansku luku iz Rio de Žaneira u Brazilu pre dva dana. Pošto se tovari koji stižu iz određenih geografskih područja smatraju rizičnim, kontejneri sa broda premešteni su u lučki terminal da budu kasnije pregledani, piše dalje.

Tokom noći, međutim, policija je na sigurnosnim kamerama videla da je lučki radnik pomerao jedan od kontejnera zbog čega su rešili da intervenišu. Radnika su uhapsili dok je iz kontejnera istovarivao kese sa kokainom.

U saopštenju policije, ne navodi se podatak koji su danas preneli brojni italijanski mediji, da je na brodu „MSC Adelaide“ pronađeno i beživotno telo srpskog mornara starosti oko 50 godina. Mediji pišu da nije utvrđeno da su ova dva događaja povezana.

Brod je plovio pod zastavom Paname, a pre nego što se usidrio u Đenovi, zastao je u Španiji – u Valensiji i Kanarskim ostrvima, kao i u luci Đoja Tauro na jugu Italije.