Dodik hrvatski partner u BiH ?

Dodik hrvatski partner u BiH ?

Hrvatski član predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da jedino što srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika i, kako je rekao, „njegov plan razgradnje države” spasava jeste usvajanje, prema mišljenju Komšića, „anticivilizacijskih HDZ-ovih zahteva za izmene izbornog zakona”.
Komšić je, reagujući na jučerašnji izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Dodik hrvatski partner u BiH, na Fejsbuku napisao da usvajanje zahteva HDZ-a „ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi”.
Komšić smatra da Rusija zato može zadovoljno da trlja ruke, a da bi time dodatno ojačala i Dodikova politika, koju on ocenjuje kao separatističku.
Komšić, takođe, smatra da to vodi u sigurnu dezintegraciju Bosne i Hercegovine.
„Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Kada Milanović govori o čoveku sa crne liste Stejt Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može verovati”, napisao je Komšić, prenosi Tanjug.
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je juče da je srpski član Predsedništva Milorad Dodik hrvatski partner u BiH, a da problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može da bude rešeno bez Srba u BiH.
„Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razume, ili ne razume ili je pokvaren”, odgovorio je Milanović na pitanje novinara o učešću Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog veća, na proslavi Dana Republike Srpske.