Drama u „Lastinom“ autobusu u Nemačkoj

Drama u „Lastinom“ autobusu u Nemačkoj

Sinoć, oko 21 i 30 okončana je drama na auto-putu A9 , južno od Nirnberga, u autobusu beogradskog prevoznika „Lasta“. Došlo je do svađe među putnicima i jedan od njih je pretio smrću putnicima turističkog autobusa i, kako j erekao portparol policije „verovatno uzeo trojicu vozača kao taoce“.

Osumnjičeni je tvrdio da ima pištolj i pretio da će „sve pobiti“. Došlo je i do fizičkog sukoba sa nekoliko putnika, pri čemu su dve osobe lakše povređene. Autobus se zbog toga zaustavio na deonici auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, a osim trojice vozača, svi putnici mogli su izađu.

Nekoliko desetina specijalaca jedinice nemačke policije SEK izašlo je na lice mesta i dok je auto-put više sati bio blokiran u oba smera, policajci su uspostavili kontakt sa vozačima preko mobilnog telefona. Agencija Rojters prenela je da su se oko 21:25 čule tri detonacije – što se u izveštaju policije ne navodi.

Osumnjičeni je uhapšen „bez otpora“. Policija za sada ne daje nikakve dodatne podatke o slučaju – ne zna se da li je bio naoružan, jer ni kod njega, niti u autobusu, oružje nije pronađeno. Ne zna se da li su vozači zaista uzeti kao taoci, a nema ni informacija o psihološkom stanju napadača, kao ni o mogućim motivima napada. Istraga je, navodi policija, u toku.