Đukanović: Podela Kosova nije dobro rešenje

0

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je ohrabren jer je u razgovorima u Njujorku stekao utisak da promena granica više nije dominantan pristup u rešavanju problema Kosova.
Mi smo upozoravali da ideje oko razmene teritorija i promene granice nisu dobre, jer verujemo da se ne može završiti ništa na nekom presedanu, nego da bi svaki presedan povlačio domino efekat, a to bi moglo da ugrozi krhku stabilnost našeg regiona, kazao je Đukanović.
Ohrabren sam, dodao je, jer posle razgovora koje sam imao u Njujorku ovih dana čini se da to nije više dominantan pristup rešavanju problema, čini mi se da se sada konstituišu i drugačiji pristupi koji bi vodili zajedničkom cilju – rešavanju problema.
Na pitanje da pojasni koji su to drugačiji pristupi koji bi mogli da dovedu do rešenja problema, Đukanović je rekao da u ovom trenutku ne želi da ih elaborira, jer ih i oni sa kojima je razgovarao još drže u radnoj formi. Ne bih želeo da budem neko ko bi možda preranim saopštavanjem tih ideja pokvario šansu da se dođe do rešenja.
Čini se da su na dnevnom redu sada mnogo složeniji i ozbiljniji predlozi, da je jako dobro da nemamo samo jedan predlog već više njih i da ćemo moći da odaberemo onaj koji rešava taj problem i doprinosi pouzdanijoj stabilnosti, što nam je svima cilj, rekao je Đukanović.