Gejts objavljuje knjigu o pandemijama

0

Bil Gejts, suosnivač Majkrosofta, napisao je novu knjigu u kojoj objašnjava kako sprečiti sledeću pandemiju. On je na svom blogu, napisao da veruje da bi pandemija koronavirusa mogla da bude poslednja pandemija.

Knjigu ‘Kako sprečiti sledeću pandemiju’ objaviće izdavačke kuće Knopf u SAD-u i Penguin Random House u svetu, napisao je Gejts.

U knjizi opisuje korake za sprečavanje budućih pandemija i pružanje bolje zdravstvene pomoći ljudima širom sveta koristeći lekcije naučene iz pandemije koronavirusa.

Knjiga takođe donosi delove razgovora s vrhunskim zdravstvenim stručnjacima, kao što je Entoni Fauči, glavni američki stručnjak za zarazne bolesti ili direktor Svetsje zdravstvene organizacije Teodoros Gebreusus.

Gejts je rekao da se knjiga bavi njegovim iskustvom kada je postao predmet teorija zavjere, poput neutemeljene tvrdnje da podsiče masovnu vakcinaciju kako bi ljudima ubrizgao mikročipove koji se mogu pratiti.

‘Cilj da više ne bude pandemija je ambiciozan, ali napredak koji smo napravili u poslednje dve godine već nas je postavio na put uspeha’, napisao je on u svom blogu. ‘Svet sada shvata koliko ozbiljno treba shvatiti pandemije, a momentum je na našoj strani.’

Gatesovo bogatstvo se procenjuje na 132,6 milijardi dolara, što ga čini četvrtim najbogatijim čovekom na svetu.

Gejtsova fondacija bila je glavna snaga u razvoju vakcine protiv koronavirusa koja je pomogla u finansiranju istraživanja Moderne i AstraZenece. On se godinama zalaže za poboljšanu pripremu odgovora na pandemiju i istraživanje vakcina.