Grip doneo profit onlajn igrama

0

Koronavirus je zatvorio mnoge fabrike i ograničio putovanja, pa brojni Kinezi ostaju kod kuće. Zbog toga su internet igre i video aplikacije videle milione pregleda i preuzimanja u poslednjih nekoliko nedelja.
Investitori su sada otkrili trend za sebe te su proizvođačima igara i video platformi omogućili eksploziju cena na berzama. Samo u Kini pet programera igara, uključujući i kompaniju Ourpalm, zabeležilo je rast od deset odsto. Ovo je maksimalni dozvoljeni dnevni plus.
U Hong Kongu je internet kompanija Tencent porasla dva odsto, dvostruko jače od tržišta. Deonice video platforme Bilibili, koja se nalazi u Sjedinjenim Državama, porasle su za gotovo sedam odsto. Operator pretraživača Baidu i amazonski suparnik Alibaba takođe su profitirali.
“Moje vreme na ekranu juče je premašilo deset sati”, rekao je čovek iz Šangaja na jednoj društvenoj mreži i dodao: “Šta mi sve predlažete da radim osim da gledam u svoj telefon?”
Obavezna pauza koju su mnogi Kinezi uveli da bi suzbili širenje plućne bolesti uzrokovala je porast broja preuzimanja video aplikacija. “Verujemo da su kineske internet i logističke kompanije donekle zaštićene od učinaka epidemije virusa”, napisali su analitičari iz Bernstein Research.
To takođe doprinosi činjenici da virus korone pojačava trend kupovina i usluga putem Interneta. Sve više kompanija to sada uzima u obzir: čak i kompanije koje tradicionalno radije prezentuju svoje proizvode u velikim salonima, poput automobilskih proizvođača Tesla i Dajmler, u poslednje vreme svoje modele sve više oglašavaju na internetu.