Haos u Brazilu zbog ubistva šefa mafije

0

Smrt jednog vođe narko klana u Brazilu je izazvao talas nasilja. Policija je saopštila da su narko-dileri krenuli da prave haos na ulicama zbog smrti narko-bosa Erika Batiste Koste, koji j epoginuo u obračunu sa policijom. U Manausu, najvećem gradu brazilske države Amazonas, lokalne vlasti su naredile da se zatvore škole i ukine javni saobraćaj zbog talasa vandalizma i nasilja kriminalaca koji se svete za smrt navodnog vođe narko-klana koji je nedavno stradao u sukobu s policijom.

Lokalne vlasti u Manausu tvrde da su se na meti kriminalaca našli autobusi gradskog saobraćaja, javne zgrade, banke i privatna vozila.

Zapaljeno je 21 vozilo, pa je guverner Amazonasa Vilson Lima zatražio da se pošalju i rasporede jedinice Nacionalne garde, prenose zapadne agencije.

Nasilje je gotovo zaustavilo imunizaciju stanovništva u Manausu jer su zbog napada kriminalaca zatvoreni punktovi za vakcinaciju, a u tom gradu se još prošle godine pojavio zarazniji soj korona virusa.

Lokalni zvaničnici su izrazili nadu da će kampanja masovne imunizacije od danas biti ponovo nastavljena.

Ministar unutrašnjih poslova Amazonasa Luizmar Bonates izjavio je da je naređenje za napade kriminalaca upućeno iz jednog zatvora i potvrdio je da je u pitanju čin osvete za smrt narko-bosa Erika Batiste Koste, poznatog po nadimku Dadinjo, koji je poginuo u sukobu s policijom u Manausu.