Izboden mladić kod mosta na Ibru

0

U neposrednoj blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice izboden je maloletni mladić. Napadnuti mladić je operisan i nalazi se u stabilnom stanju. Do incidenta kod glavnog mosta na Ibru navodno je došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice.
Hirurg u Kliničkom-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Gojko Igrutinović, koji je operisao izbodenog mladića, kaže za Radio Beograd da je pacijent primljen u stanju hemoragičnog šoka. Hitno je operisan i krvarenje je zaustavljeno, naveo je Igrutinović.

Direktor KBC-a Milan Ivanović rekao je ranije da je povređeni maloletnik primljen u bolnicu oko 18 časova sa ubodnom ranom u predelu bubrega sa leve strane.

“Njegovo stanje je stabilno i pod stalnim je nadzorom lekara”, naveo je Ivanović.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je maloletnog D. B. izbola grupa Albanaca, koja ga je prvo verbalno provocirala, da bi potom i upala u severni deo Mitrovice i u blizini mosta ga i izbola.
Reagujući na incident, Đurić je ocenio da je to još jedan brutalan akt napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, pokušaj da se zastraše i progone Srbi u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je istakao, neophodno je da bezbednosne strukture hitno reaguju i da počinioci budu privedeni.

Prema njegovim rečima, napad je proizvod “šovinističke mržnje koja se mesecima pumpa u albanskim medijima gde su Srbi označeni kao glavne mete”.

“Mi smo mesecima unazad upozoravali na opasnost od takvog ponašanja i danas vidimo da prve žrtve se već dešavaju. Ovo nasilje prema Srbima mora odmah i najoštrije da se sankcioniše”, zaključio je Đurić.

Iz kosovske policije još nema potvrde da se radi o međunacionalnom incidentu.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je napad na maloletnog mladića srpske nacionalnosti u severnom delu Kosovske Mitrovice pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru i istakao da postoji fascinacija Albanaca severom KiM.

“To su loše stvari i loše vesti, borili smo se protiv toga sve vreme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Govoreći o napadu, Vučić je istakao da saznaje, što će se, kako navodi, videti i na snimcima, da je dečak namamljen od strane veće grupe Albanaca, ali je dodao da će se sačekati rezultati istrage.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime