Kadirov: „Putin nije svestan pravog stanja“

Kadirov: „Putin nije svestan pravog stanja“

Čečenski lider Ramzan Kadirov kritikovao je komandu ruske vojske zbog ukrajinske ofanzive na severoistoku. Kadirov je sugerisao da ruski predsednik Vladimir Putin možda nije svestan pravog stanja, piše Gardian.

“Napravili su greške i mislim da će izvući potrebne zaključke. Ako danas ili sutra ne dođe do promena u strategiji, biću prisiljen da razgovaram s vođstvom ministarstva odbrane i vođstvom države kako bih im objasnio stvarno stanje na terenu. To je vrlo zanimljiva situacija. Rekao bih da je zapanjujuća”, objavio je Kadirov na Telegramu.

Od početka rata Kremlj je ućutkivao različite osobe liberalnih stavova koje su kritikovale rat. Ali, kako se stvari na bojnom polju pogoršavaju, Putin je na meti kritika.

To se posebno vidi po objavama pojedinih ruskih vojnih blogera, koji su od početka bili za rat u Ukrajini, a sada kritikuju Kremlj zbog loše strategije. Jedan od njih je i bivši FSB-ovac Igor Girkin, koji je prošle nedelje napisao da je Rusija već izgubila rat.

Iako Kadirov deluje jako odan Moskvi, on je jedan od retkih političara čije poruke Kremlj ne kontroliše u potpunosti, piše Guardian.

Fokus je sada na Putinu i na to kako će odgovoriti na povlačenje.

U nedavnom istupu Putin je rekao da Rusija nije ništa izgubila tokom rata. S obzirom na to da su poslednjih dana gubici veliki, teško će građani Rusije poverovati u Putinove reči. Ruski vojni blogeri su u subotu žestoko kritikovali Putina jer je bio na proslavi Dana Moskve dok su s bojišta dolazile katastrofalne vesti.