Kašćelan saslušan

0

Slobodan Kašćelan, koji je, kako se tvrdi, vođa kavačkog kriminalnog klana i ekipa oko njega uhapšeni su zbog sumnje da su povezani sa nestankom Podgoričanina u julu 2020. godine, potvrđeno je podgoričkim Vijestima nezvanično iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore koje rukovodi istragom.

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, Slobodanu Kašćelanu, navodnom vođi kavačkog kriminalnog klana iz Kotora, kasno sinoć, 21. aprila, određeno je zadržavanje do 72 sata. Zadržavanje je određeno i ostalima, koji su uhapšeni u policijskoj akciji u Kotoru, na crnogorskom primorju. Policija nije saopštila koliko lica je uz Kašćelana uhapšeno ni za koliko njih se još traga.

Osumnjičeni su na saslušanje dovođeni u nekoliko navrata, poslednji put oko 22 sata, u pratnji jakih policijskih snaga naoružanih dugim cijevima koji su raspoređeni oko sjedišta Specijalnog tužilaštva u Podgorici.

Istraga sumnja da je u pitanju ubistvo, iako nije pronađeno telo tog muškarca koji je prethodnih godina živeo na primorju, a bio je blizak grupi okupljenoj oko škaljarskog kriminalnog klana.

Rečeno je da policajci u istom predmetu tragaju i za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem zvanim Žuti i još nekim visokopozicioniranim članovima te organizovane kriminalne grupe.

Policajci su juče pretresali više objekata u Podgorici, Kotoru, Pljevljima i Nikšiću. O tom slučaju nije bilo zvaničnih informacija, jedino je na tviter nalogu Uprave policije navedeno da njihovi službenici “preduzimaju planske aktivnosti usmjerene prema kriminalnim grupama”.

Akcija protiv čelnika kavačkog kriminalnog klana izvedena je u strogoj tajnosti i za nju je znao mali broj policajaca, kako plan ne bi propao zbog curenja informacija, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Kašćelan i njegovi saradnici, prema istim informacijama, u utorak su na poziv dva puta dolazili u kotorsku policiju, pre nego što su uhapšeni zbog sumnje da su planirali i organizovali nekoliko likvidacija.

Izvor Vijesti tvrdi da su policajci tog Kotoranina i ekipu najprije pozvali na informativni razgovor koji nema veze sa organizovanim kriminalom, nakon čega su napustili policijske prostorije. Istoga dana, tvrdi sagovornik Vijesti, pozvani su ponovo kako bi dopunili izjave, ali onda su jedan po jedan hapšeni po nalogu Specijalnog tužilaštva…

Osim Kašćelana, iza rešetaka završili su Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš, kao i još tri osobe čiji identitet Vijestima juče nije saopšten. Nezvanično je rečeno da policajci u istom predmetu tragaju za još sedam osoba.

Još je rano da se kaže da li je kavački kriminalni klan gotovo “obezglavljen”, ali nedavna hapšenja u Portugalu i sada u Crnoj Gori definitivno su uzdrmala taj nezakoniti savez, tvrde za Vijesti sagovornici iz bezbednosnog sektora.

Pre nekoliko dana u Portugalu su lišeni slobode Igor Božović i njegov sin Vladimir, visokopozicionirani članovi tog klana, kako tvrde iz policije.