Kavčani pretili da će zapaliti Spuž

0

U istražnom zatvoru u Spužu stigla operativna informacija da će grupa pritvorenika bliska “kavačkom klanu” pokušati da zapali prostorije zatvora, pišu Vijesti. Zbog toga su dupla smena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci juče čuvali mir u Istražnom zatvoru.

Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su “Vijestima” odgovorili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

Nadležni u UIKS-u su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbednosne rizike, koji bi bili usmereni u pravcu narušavanja stanja bezbednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a – Istražni zatvor Podogrica”, navedeno je u odgovoru.

Napominje se da je reč o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbednosnu procjenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim.

Vijesti” navode da je sinoć oko 20 sati ispred Istražnog zatvora bilo vozilo Službe zaštite i spasavanja, a na ulazu u tu zgradu bio je pojačan broj službenika.

Sagovornik iz UIKS-a tada je rekao da je stanje mirno i da se u Istražnom zatvoru nije dogodio nijedan incident.

Nije precizirao ko je medu “pobunjenicima”, tvrdeći da Uprava nije dobila nikakve zahteve od pritvorenih lica i konstatovao je da s njima svakako ne bi pregovarali.