Kineski turisti preplavili Srbiju

0

Broj kineskih turista koji dolaze u Srbiju raste i u prvih devet meseci premašio je 110.000, izjavio je u Šangaju ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Ukoliko se ovaj trend nastavi, imaćemo više od 140.000 kineskih turista u Srbiji”, rekao je Ljajić.

U 2016. godini u Srbiji je bilo svega 18.000 kineskih turista.

“Sudeći prema ovim trendovima, imaćemo više od 300.000 noćenja kineskih turista. To su podaci koji ohrabruju i pokazuju da kampanja koju smo vodili na kineskom tržištu daje rezultate, ali i pokazuje da ima prostora da se broj kineskih turista u narednim godinama poveća”, rekao je Ljajić.

Kako je rekao, sve zemlje pozivaju kineske turiste da ih posete.

“Videli smo ovde i predsednika Francuske, premijera Grčke i ministra spoljnih poslova Italije, a svi su pozivali kineske turiste da posećuju njihovu zemlju. Svi imaju rezerve prema našim odnosima sa Kinom, a onda dođu svi ovde i pokušavaju da nađu tržište za svoje proizvode i svi pokušavaju da privuku kineske turiste”, primetio je Ljajić.
Izneo je podatak da 140 miliona ljudi iz Kine putuje širom sveta, koji potroše 277 milijardi dolara tokom svojih putovanja, po čemu su pretekli i američke turiste.

“Ovo je tržište koje je posebno za male, turističke zemlje, sve interesantnije i ako nastavimo sa kampanjom, a potpisali smo i ugovor sa turističkom platformom “Alibabe” o promociji, uz promociju na društvenim mrežama u Kini, možemo da približimo Sbiju kao turističku destinaciju kineskim turistima”, rekao je Ljajić.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime