„Koda“ – najbolji film na dodeli Oskara

0
Jessica Chastain accepts the award for best performance by an actress in a leading role for "The Eyes of Tammy Faye" at the Oscars on Sunday, March 27, 2022, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello)

Eplova“ porodična drama KODA proglašena je za najbolji film 94. dodele Oskara. Najviše statueta uzela „Dina“. Vil Smit šokirao prisutne, ali ne zbog osvojenog Oskara, već zbog šamara koji je na bini udario Krisu Roku. Šamar je dobio i „Netfliks“, čiji je film „Moć psa“ od 12 nominacija dobio jednog Oskara – za najbolju režiju. Oskara za najbolji film osvojila je porodična drama KODA – film o porodici gluvonemih koja živi u malom ribarskom gradu.


Dvostruki oskarovac Entoni Hopkins uručio je Oskara za najbolju glumicu Džesiki Čestejn za njenu ulogu u ostvarenju Oči Tami Fej.


Ovo je definitivno bilo zanimljivo veče za Vila Smita. Nakon što je šokirao sve prisutne udaranjem šamara Krisu Roku, Smit je uz suze u očima podigao Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu Kralj Ričard.


Dok se malo šalio na račun prisutnih, komičar Kris Rok je napravio je opasku na račun Džejde Pinket Smit, što nije naišlo na dobru reakciju njenog muža Vila Smita.


Jedna od njih bila je upućena Džejdi Pinket Smit da sad može da igra u filmu Dži-Aj-Džo aludirajući na njenu ćelavost. Ona je ranije govorila u medijima o gubitku kose.


Međutim, šala se nikako nije dopala Vilu Smitu, koji je izleteo iz svog sedišta, otrčao do bine i udario šamar komičaru.


„Drži ime moje supruge dalje od svojih je**nih usta“, viknuo je glumac kada se vratio i seo.


Apsolutna favoritkinja za osvajanje Oskara za najbolju režiju opravdala je očekivanja. Džejn Kempion postala je i prva žena koja je osvojila dva Oskara za režiju, ovoga puta za film Moć psa.


Višestruka dobitnica Gremija Bili Ajliš sada je i oskarovka. Sa bratom Fineasom dobila je statuetu za najbolju pesmu na dodeli Oskara proglašena je numera No Time To Die iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu.