Komšić izvređao Dodika

Komšić izvređao Dodika

Predsednik Predsedništva BiH Željko Komšić nazvao je svog kolegu iz državnog vrha Milorada Dodika “razbojnikom” i poručio mu kako će država naći način da se zaštiti od njegovih napada i da se pri tom neće birati sredstva.

“S razbojnikom (Dodikom) nećemo pregovarati o postojanju institucija čije je formiranje izvršeno u skladu s ustavom i zakonom u parlamentu Bosne i Hercegovine. Već sam jednom rekao, i ponovit ću to opet. Bolje da stranci Dodika – koji traži kruha preko pogače – zaustavljaju, nego da ga mi zaustavljamo. Ako ga oni ne zaustave mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo. On je stavio na kocku mir u regiji i Europi. Mi se s našom državom nećemo kockati”, kazao je Komšić u intervjuu za portal radiosarajevo.ba.

Komšić je na ovaj način nakon dužeg razdoblja ćutnje odgovorio na niz Dodikovih novih pretnji i uvreda upućenih političkim neistomišljenicima. Lider bosanskih Srba protiv kojega je Tužiteljstvo BiH pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio kazneno delo rušenja ustavnog poretka, u sredu je najavio kako će najdalje za mesec dana Republika Srpska zabraniti delovanje državnog suda i tužiteljstva na svojoj teritoriji i preuzeti ovlašćenja za imenovanje sudija i tužilaca.