Đukanović: „ Vlada pada u januaru“

0

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da nikad nijedan stranac sa njim nije ni pokušao da razgovara o povlačenju iz politike, smatra da predloženi budžet može baciti ekonomiju Crne Gore na kolena i da treba odložiti usvajanje do rešenja sudbine Vlade. Tvrdi da je više od stotinu operativaca BIA bilo u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita crnogorskog Joanikija na Cetinju, kao i da je Srbija snažnim lobiranjem u Vašingtonu stekla određenu podršku za “Otvoreni Balkan” i da su neke adrese u Briselu jedva dočekale usporavanje reformi da bi zatvorile Direktorat za Crnu Goru.

U svojim procenama, u razgovoru za Antenu M, Đukanović se osvrnuo na kredibilitet Vlade na čijem je čelu Zdravko Krivokapić, uz poruku da do njene smene treba da dođe već početkom 2022. godine.

“Obratite pažnju na istraživanja javnog mnenja. Pokazuje se da je podrška Vladi na istorijskom minimumu. Poslednji podatak koji sam pročitao je da je to oko 35 odsto podrške javnosti. Dakle, sve skupa, kada ukrstite te informacije, jasno je da je ova Vlada potrošila svoje vreme i zbog toga je neminovno očekivati da bismo već početkom sledeće godine trebali imati novu Vladu”, kazao je Đukanović.

Na pitanje gdje svoju partiju vidi u toj priči, Đukanović odgovara da je DPS bila i ostaće stožer stabilnosti Crne Gore.