Kosine u Grdeličkoj klisuri koštaju 17 miliona evra

0

Istočni krak Koridora 10, zbog završnih radova na kosinama u Grdeličkoj klisuri koštaće 17 miliona evra više nego što je bilo predviđeno, piše “Insajder”.
Toliko novca će, kako je navedeno u odluci Vlade Srbije, na ime nedostajućih sredstava za izgradnju Koridora 10 i “trajne sanacije kosina” u Grdeličkoj klisuri biti transferisano državnom preduzeću Koridori Srbije.
Od ukupno dve milijarde dinara, “trajna stabilizacija” kosina na deonici kroz Grdeličku klisuru, koja je svečano puštena u saobraćaj u maju ove godine, dodatno će biti plaćena 580 miliona dinara, odnosno oko pet miliona evra, rečeno je Insajderu u Ministarstvu građevinarstva. Reč je o kosinama na kojima su se potporni zidovi više puta rušili.

“Problem kosina u Grdeličkoj klisuri je potpuno rešen, ali je ostalo da se izvedu radovi na trajnoj stabilizaciji, po projektima koji su izradjeni prema uputstvima eksperata Svetske banke i koji su od njihove strane i odobreni”, navode u Ministarstvu građevinarstva.

Prema proceni koju je Ministarstvo gradjevinarstva uradilo, radovi na deonici koja prolazi kroz Grdeličku klisuru gradjane Srbije koštali su najmanje 110 miliona evra više od prvobitno ugovorene cene.

Sudeći prema novim izdvajanjima, taj iznos očigledno nije konačan. Osim toga, kada se srušio potporni zid, nadležni su tvrdili da troškove sanacije neće snositi gradjani Srbije, već izvodjač radova. Činjenica da se pet miliona evra izdvaja iz budžetskih rezervi upravo za kosine pokazuje da to nije tako, ukazuje “Insajder”.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime