Kurti popušta ?

0

Tri dana nakon još jednog neuspelog sastanka sa liderom LDK, Isom Mustafom, lider Samoopredeljenja (LVV), Aljbin Kurti, konačno je otkrio šta se na tom sastanku dogodilo. Predsednicima lokalnih odbora svoje stranke juče je saopštio da je Mustafi uručio novi predlog o koaliciji za stvaranje nove vlade, ali i nije konkretizovao detalje samog predloga. Prištinski mediji navode da je Kurti ponudio jedno ministarstvo više Demokratskom savezu, kao i da je saglasan da mesto predsednika Kosova pripadne ovoj stranci.
Ima spekulacija da je Demokratski savez Kosova od Kurtija tražio da preuzme mesto predsednika parlamenta, pa da ga „vrati“ posle izbora predsednika Kosova. To je odbacio Albin Kurti, koji je rekao da je izbor Glauka Konjufca u Skupštinu nepovratan proces.
“Ako se još malo približimo, sklopićemo dogovor. Imamo volju i interesovanje, ali ne mogu dati garanciju, jer to ne zavisi samo od mene. Spreman sam da se sastajem svaki dan, čak da se zaključamo i razgovaramo dok ne postignemo dogovor, ali to ne mogu reći i za drugu stranu“, rekao je Kurti.