Počinje Kustendorf

0

U već čuvenom Drvengradu u Mokroj Gori večeras počinje 13. Filmsko-muzički festival, koji do 18. januara u takmičarskom programu obuhvata 21 film mladih stvaralaca iz zemlje i inostranstva.
Nakon svečanog otvaranja (20) u kojem glavne uloge igraju proslavljeni reditelj Emir Kusturica i ministar kulture Vladan Vukosavljević, na programu je film “Nevidljivi život” Karima Ajnuza, koji će održati i radionicu, a tačno u ponoć nastup “The Hatters”, popularnog ruskog muzičkog sastava.
Takmičarski program predstavlja 21 film (17 kratkometražnih i 4 dokumentarna) domaćih i inostranih autora. Odnosno, za festivalske nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmičiće se filmovi mladih režisera iz Kine, Rumunije, Belorusije, Mađarske, Bugarske, Ukrajine, Švajcarske, Srbije, Izraela, Španije, Poljske, Irana, Hrvatske i Francuske.
Međunarodni žiri, uz Paola Vircija, italijanskog reditelja, pisca i producenta, čine i Tonino Benakvista, francuski pisac i scenarista, i šahovski velemajstor Vladislav Tkačijev. Nagradu “Vilko Filač” za najbolju fotografiju dodeliće francuski direktor fotografije Mišel Amatje. Festival obuhvata prateće programe i dodatne sadržaje, a podsetimo, na konkurs su pristigla 722 filma od kojih su, kako se navodi, izabrani oni koji se izdvajaju po stilu, tehničkom umeću i autentičnom pogledu na svet.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime