Kurti: „Srbija ne može da gradi put na Kosovu“

0

Srbija ne može da izvodi radove na putu Jarinje-Kosovska Mitrovica, saopštili su večeras iz kabineta kosovskog premijera za Klan Kosova. Izjava stiže samo dan nakon najave srpskog predsednika – da se početak radova na ovom putu očekuje za najkasnije mesec dana.

Put Jarinje-Mitrovica je regionalni put Republike Kosovo, a briga o njemu je odgovornost Vlade Republike Kosovo, što važi i za sve druge regionalne puteve na teritoriji Republike“, navode iz kabineta kosovskog premijera.

Dodaju da su takve izjave koje dolaze iz Srbije „nepromišljene“, te da je „bilo kakva eventualna akcija u vezi sa tim neprihvatljiva za Kosovo“.

Sa druge strane, naveli su da se trenutno procenjuje situacija, kako bi se utvrdilo da li postoji potreba za ulaganjem u taj put.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić,najavio je da će se najkasnije za mesec dana započeti sa radovima na magistralnom putu Jarinje-Kosovska Mitrovica. Kazao je da je nalog za radove na ovoj deonici već izdat, te da su ujedno obezbeđena finansijska sredstva.