Legende NBA uz Jokića

Legende NBA uz Jokića

Šekil O’Nil i Čarls Barkli, žive legende NBA lige, stale su u odbranu srpskog košarkaša Nikolu Jokića. Zanimljivo, Šek je otkrio da mu se svideo potez Srbina i da je nepravedno da što je samo on kažnjen utakmicom “hlađenja”. Sviđa mi se kako je postupio Jokić. Zaslužio je meč suspenzije jer su takva pravila, ali je isto zaslužio i Moris. Znači, obojica“, počeo je Šek.

Objasnio je da reakcija Morisa nije sportska.

Ovo je osveta. Nemojte da okrećete leđa i pravite se ludi posle udarca. Kada ste centar i neko od nižih košarkaša vas udari, morate da reagujete. Lično, nemam problem sa Jokićevim potezom”.

Isto kao Šek razmišlja Barkli, s tim da je još drastičnije na strani košarkaša Denvera.

Ne može samo Jokić da bude suspendovan. Nije pravedno. Jokić neće dobiti platu za taj meč, a igrač koji je sve počeo je dobio blagu kaznu. Obojica su morala da dobiju suspenziju”.

Barkli se slaže da je Moris poneo kukavički što je okrenuo leža nakon udarca.

“Odgovor mora ad usledi. Moris je kriv. Slušam budale kako napadaju Jokića, ali ljudi moraju da budu svesni da ako udariš ne smeš da okrećeš leđa. Svakako dolaze po tebe“, pojasnio je Barkli.

Barkli je otišao toliko daleko da je reakciju Jokića nazvao “pravom i da drugačije ne bi mogao da zasluži poštovanje”.

Nikola Jokić, zvezda Denver Nagetsa, dobio je suspenziju NBA lige zbog sukoba sa Markifom Morisom. Srpski košarkaš je dobro prošao jer će propustiti samo jedan meč, što je bila minimalna kazna, ali će izgubiti čak 210.417 dolara zbog toga što neće igrati.