Lider praćen satelitima

0

Lider Severne Koreje Kim Džong Un ponovo je došao na naslovne strane svetskih medija kada je “primećeno” da 15. aprila nije prisustvovao obeležavanju rođendana svog dede , osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.

Taj “podatak” je bio dovoljan da čak I vodeći svetski mediji “posumnjaju” da je Kim Džong Un “oboleo od korona virusa”, pa sve do pretpostavki da “nije živ”.

Rojters je danas objavio da “satelitske snimke” luksuznih brodova, koje kako se tvrdi često koristi severnokorejski lider, u blizini letovališta Vonsan, što je medijski “dokaz da je Kim živ” I da se nalazi blizu Vonsana.

Takođe je objavljeno da satelitski snimci pokazuju da je voz, koji koristi samo predsednik Severne Koreje, parkiran blizu Vonsana, na istoku zemlje. Kimova rezidencija na obali obuhvata vile za goste, posebnu plažu, skupocenu jahtu, košarkaški teren, specijalnu železničku stanicu…

Zvaničnii SAD I Južne Koreje tvrde da Kim, “možda boravi u tom području, kako bi izbegao opasnosti od novog virusa”. Ipak, upozoravaju da su podaci o zdravlju I lokaciji predsednika Kima, najstrože čuvane tajne.

Severnokorejski mediji svakodnevno izveštavaju o aktivnostima svog predsednika.

Američki stručnjaci tvrde da je to “omiljena kuća” predsednika Kima, jedna od 13 rezidencija koje ima širom zemlje.

Iz Vonsana Kim može brzo da stigne do Pjongjanga, svojim specijalnim vozom, ili autoputem koji, kako tvrde oni koji severnokorejskog predsednika u stopu prate putem satelita, upotrebljava samo porodica Kim ili najviši funkcioneri zemlje.

U Vonsan je Kimov deda, Kim il Sung, prvi put sleteo sa sovjetskim trupama i preuzeo vođstvo Severne Koreje. Severnokorejski lider namerava da od ovog grada napravi naveću turističku atrakciju vrednu milijardu dolara.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime